Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

LINECKÁ JABLKOVÁ STROUHANÁ BUCHTA OD SESTRY

0.0
LINECKÁ JABLKOVÁ STROUHANÁ BUCHTA OD SESTRY

Potřebné ingredience

1/2KG HLADKÉ MOUKY, 2 VEJCE, 15 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU(JÁ MĚLA KRUPICI A STEJNĚ TO VYŠLO)1VANILKOVÝ CUKR, 1 HERA.
NÁPLŇ:jako do štrůdlu-jablka, skořice, rozinky,cukřík, kdo chce i ořechy

Postup přípravy

Tuhle buchtu mi nedávno servírovala ségra a od té doby v ní těžce jedu-ČÍM JE STRAŠÍ TÍM JE LEPŠÍ, TAKŽE IDEÁLNÍ I PRO NESLADKOJEDY-PEKÁČ MŮŽETE JÍT KLIDNĚ TÝDEN...
Mouku smícháme s cukry, nastrouháme do ní heru a klepneme vejce.Hňácala, hňácala...ažje z toho pevné těsto, které uválíme do válečku.Ten rozdelíme na 2 poloviny, jednu dáme do lednice utuhnout, z druhé vyválíme podklad na dno pekáče(samozřejmě vymazaného)...Na to poklademe jablka, upravená jako na štrůdl(kdo nezná-oloupaná, nahrubo nastrouhaná,smíchaná s rozinkami, skořicí a cukrem).Vezmeme z lednice potuhnutou druhou půli, kterou na jablka nehrubo nastrouháme(výsledek nafocen)a to rovnoměrně. Dáme péct do trouby cca na 180st a pečeme do růžova..Hotový čerstvý koláč je křupavý a každým dalším dnem je vláčnější a vláčnější..a kdyžuž je akorát a nejvláčnější..tak už není :-)

tak vypadá nastrouhaný"dekl" po upečení

..mňaam, ještě mám kouuusínek od před, před předevčíra...jdu na ni...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenka54 13. 3. 2009, 16:55
Tak upečeno,je to moc dobrá buchtička,mě se nechtělo vyvalovat,tak jsem nastrouhala i spodek a naprosto bez problémů :-)ale chce opravdu minimálně 24 hodin uležet a pak je moc žravá ;-)
zdenka54 8. 3. 2009, 17:46
Takhle dělám taky řezy akorát místo jablek jsou tři tvarohy a to teda leze pěkně do peněz :^)určitě budu dělat tyhle jablkové a hned zítra.Káťo,díky (L)
lumka 8. 3. 2009, 17:44
přesně tak jsou to Hraběnčiny řezy,dneska jsem je dělala a máme je moc rádi (Y) :-)
Zrušený účet 8. 3. 2009, 17:38
To jsou přeci hraběnčiny řezy akorát do těsta se dává jen žloutek a na nastrouhaná jablka se dává ušlehaná tuhý sníh a pak to těsto sestra to dala dohromady *-) akorát nevím jestli je buchta čím starší tak vláčnější u nás se hned sežere :-D
kathab 13. 3. 2009, 15:42
@ No já to dělám přesně jak píšu a fakt super....a protože jsme na sladké jen jak kdy tak sežereme pár kousků zatepla a zbytek týdne okolo chodíme...takže jsme zjistili že tohle na rozdíl od jiných, které jsou za tu dobu na vyhození, naprosto uleželé a dokonalé :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie